7,5 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
1,5 dl strösocker
150 g margarin
Rivet skal av en citron eller 1 msk pressad citronsaft
3 dl mjölk
Fyllning:
50 g margarin
2 msk socker
2 tsk kanel
Garnering:
1 uppvispat ägg
Pärlsocker
Gör så här:
Blanda vetemjöl, bakpulver, socker och rivet citonskal. Dela margarinet i mindre bitar och fördela det i mjölet med hjälp av fingrarna. Blanda ner mjölk och om du använder citronsaft så blanda ner det tillsammans med mjölken. Blanda till en jämn, fast smet.
Klicka ut smeten i bakformar på en plåt.
Rör ihop margarin, socker och kanel.
Gör en litenfördjupning i varje bulle och klicka ner fyllning. Vik över lite av degen så fyllningen täcks litegrann.
Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö på pärlsocker.
Grädda bullarna mitti ugnen i 250 grader, 10-12 minuter.
Fyllningen kan varieras på många sätt, en klick hallonsylt, en äppleskiva eller russin som blandas ner i smeten.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar