söndag 7 november 2010

Hjärtliga tekakor



ca 25 tekakor/hjärtan/älgar

3 dl + 2 dl mjölk
1 dl linfrön
1½ dl havregryn
50 g jäst
2 dl filmjölk
1 tsk salt
3 msk ljus sirap
1 tsk bakpulver
ca 10 dl vetemjöl

1. Koka en gröt på 3 dl mjölk, linfrön och havregryn. Låt den svalna.
2. Värm 2 dl mjölk till 37 grader. Lös upp jästen i den ljumna mjölken och tillsätt filmjölk, salt, sirap, bakpulver och det mesta av mjölet.
3. Arbeta degen smidig och låt den jäsa ca 45 minuter.
4. Kavla ut degen till en ca 2½ cm tjock kaka, tag sedan ut runda kakor med ett mått, ca 8 cm i diameter (eller annan rolig form :) ). Lägg kakorna på en plåt med bakplåtspapper.
5. Nagga kakorna och låt dem jäsa ca 20 minuter.
6. Grädda mitt i ungen i 225 grader, ca 12 minuter. Låt dem svalna på galler.

Inga kommentarer: