onsdag 3 november 2010

Långpannebröd med solrosfrön och rågsikt


24 bitar

5 dl mjölk, 37 grader
2 msk sirap
50 g jäst
1 msk brödkryddor
2 tsk salt
1 dl solrosfrön
7 dl rågsikt
5 dl vetemjöl

1. Lös jästen i den ljumma mjölken. Tillsätt sirap, salt, brödkryddor och solrosfrön. Blanda ner rågsikten och det mesta av vetemjölet. Knåda till en smidig deg.
2. Låt degen jäsa minst 30 minuter.
3. Tag upp degen och knåda den lätt. Tryck ut den i en långpanna som är klädd med bakplåtspapper. Skåra degen med en vass kniv så att det blir 24 bitar.
4. Låt jäsa ytterligare 30 minuter.
5. Grädda brödet i nedre delen av ugnen i 225 grader i ca 15 minuter. Låt brödet svalna under bakduk.

Inga kommentarer: