måndag 20 juni 2011

Paj med fetaost, ruccola och soltorkade tomater

Den här pajen gjorde jag som små portionspajer och tog med till jobbets sommarfest.

Pajdeg:
75 g smör eller margarin
2½ dl vetemjöl
3/4 dl kesella lätt

Fyllning:
200 g fetaost
150 g ruccola
100 g soltorkade tomater
3 tomater

Äggstanning:
3 ägg
2 dl mjölk
1½ tsk salt
vitpeppar
riven ost

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda ihop smör, vetemjöl och kesella och blanda ihop till en smidig deg. Tryck ut den i en pajform, nagga botten och ställ kallt i ca 30 minuter. Förgrädda sedan skalet i mitten av ugnen 10-15 minuter.

2. Fräs ruccolan i en stekpanna med lite smör. Skär fetaost, tomater och soltorkade tomater till små tärningar.

3. Fyll pajskalet med fyllningen och häll sedan över äggstanningen. Strö över riven ost.
Grädda pajen strax under mitten av ugnen i ca 30 minuter tills äggstanningen har stelnat.


Portionspajer, 16 st

Gör 1½ sats av pajdegen. Dela degen i 16 bitar och kavla ut dem till små rundlar som sedan trycks ut i muffinsformar av aluminium. Nagga botten, ställ kallt i ca 30 minuter och förgrädda sedan skalen ca 10 minuter.
Fördela fyllningen i skalen och häll på äggstanningen. Strö över riven ost.
Grädda dem strax under mitten av ugnen 20-25 minuter tills äggstanningen har stelnat.

Inga kommentarer: