onsdag 14 oktober 2009

Grahamsbullar


16 stycken

3 dl vatten
1 paket jäst (50 g)
50 g margarin eller smör, alt ½ dl flytande margarin eller olja
½ dl sirap
½ tsk salt
3½ dl grahamsmjöl
ca 5 dl vetemjöl special

1. Värm vattnet till 37 grader. Lös upp jästen i lite av vattnet och tillsätt sedan resten. Tillsätt matfett, sirap, salt, grahamsmjöl och det mesta av vetemjölet. Spara lite till utbakningen. Låt degen jäsa övertäckt i ca 40 minuter.

2. Ta upp degen och knåda den smidig. Dela degen i 16 bitar och forma varje bit till en bulle. Lägg dem på smord plåt eller plåt täckt med bakplåtspapper. Låt jäsa 30-40 minuter. Sätt ugnen på 225 grader.

3. Duscha vatten över bullarna och grädda dem mitt i ugnen 12-15 minuter. Låt svalna på galler under bakduk.

Inga kommentarer: