24 bitar
Det här brödet är mycket lättbakat! Ännu ett fynd i min recepthögsstädning :)
50 g jäst
5 dl vatten
2 msk olja eller flytande margarin
2 msk brödsirap
½ tsk salt
2 dl havregryn
4 dl havrekli
4 dl grahamsmjöl
ca 4 dl vetemjöl (gärna special)
Gör så här:
1. Smula ner jästen i en bunke. Häll över det ljumna vattnet och rör om tills jästen löst sig. Blanda ner alla ingredienser utom vetemjölet. Arbeta degen.
2. Ta till sist i så mycket vetemjöl att degen släpper bunkens kanter.
3. Täck över och låt degen jäsa 45 min.
4. Arbeta ihop degen och kavla sedan ut den i en bakplåtspappersklädd långpanna. Skåra med en kniv så att det blir 24 bitar.
5. Låt jäsa i cirka 30 minuter. Sätt ugnen på 225 grader.
6. Grädda i mitten av ugnen ca 15 minuter.
1 kommentar:
Mumma, älskar brödet :-)
Skicka en kommentar