söndag 13 mars 2011

Långpannebröd med havre och graham


24 bitar


Det här brödet är mycket lättbakat! Ännu ett fynd i min recepthögsstädning :)

50 g jäst
5 dl vatten
2 msk olja eller flytande margarin
2 msk brödsirap
½ tsk salt
2 dl havregryn
4 dl havrekli
4 dl grahamsmjöl
ca 4 dl vetemjöl (gärna special)


Gör så här:

1. Smula ner jästen i en bunke. Häll över det ljumna vattnet och rör om tills jästen löst sig. Blanda ner alla ingredienser utom vetemjölet. Arbeta degen.

2. Ta till sist i så mycket vetemjöl att degen släpper bunkens kanter.

3. Täck över och låt degen jäsa 45 min.

4. Arbeta ihop degen och kavla sedan ut den i en bakplåtspappersklädd långpanna. Skåra med en kniv så att det blir 24 bitar.

5. Låt jäsa i cirka 30 minuter. Sätt ugnen på 225 grader.

6. Grädda i mitten av ugnen ca 15 minuter.

1 kommentar:

★Bauti sa...

Mumma, älskar brödet :-)