lördag 16 juni 2012

Frall-scones


De här bröden passar jättebra att baka på morgonen om man är sugen på nybakat bröd, de görs med bakpulver och behöver alltså inte jäsa. Påminner om scones fast lite tillpiffade med solrosfrön på toppen.

16 st

4 dl vetemjöl
4 dl grahamsmjöl
1 tsk salt
1½ msk bakpulver
3 dl filmjölk
½ dl flytande margarin

Garnering:
Solrosfrön
uppvispat ägg

Sätt ugnen på 250 grader.
Blanda vetemjöl, grahamsmjöl, salt och bakpulver i en bunke.
Häll filmjölk och flytande margarin över mjölblandningen och rör ihop.
Baka ut degen med lite mjöl på bakbordet.
Dela degen i 16 delar och forma till bullar.
Pensla bullarna med ägg och strö över solrosfröna.
Grädda i mitten av ugnen i cirka 10 minuter.

Inga kommentarer: