lördag 16 juni 2012

Müsli

Att göra hemgjord müsli är lätt och det blir jättegott. Man kan variera i all oändlighet, men här är ett förslag på en jättegod müsli.

5 dl boveteflingor
5 dl havregryn
2 dl solroskärnor
2 dl havrekärnor (Risenta)
1 dl hela linfrön
1 dl kokosflingor
1 msk kanel
1 dl råsocker
2 dl vatten
0,75 dl neutral olja (dvs inte olivolja...)

Torkade blåbär, bananchips, russin, strimlade aprikoser, hackad mandel....

Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda boveteflingor, havregryn, solroskärnor, havrekärnor, linfrön, kokosflingor, kanel och råsocker i en bunke och blanda ordentligt.
Blanda vatten och olja och häll det över grynblandningen. Blanda runt ordentligt så att allt blir fuktigt.
Bred ut blandningen i en långpanna och rosta mitt i ugnen 20-30 minuter. Rör om var 10:e minut och håll noga koll så att det blir jämnt rostat!
Låt müslin kallna.
Blanda i torkad frukt efter smak.

Inga kommentarer: