måndag 12 april 2021

Nattjästa frallor, gluten/spannmålsfria





8 st

25 g jäst

2,5 dl vatten

2,5 dl mjölk

1 msk fiberhusk

2 msk rapsolja

1 msk ljus sirap

1 tsk salt

400 g glutenfri mjölmix, tex Semper Fin Mix (ca 7 dl)

Gör så här:

Smula ner jästen i en bunke. Häll på kallt vatten och mjölk och rör om tills jästen löst sig. Rör ner fiberhusk och låt svälla ca 10 minuter. Häll i övriga ingredienser och blanda ordentligt. Degen ska vara seg och kladdig. Täck bunken med plastfolie och ställ att jäsa över natten, ca 8-10 timmar.

Sätt ugnen på 250 grader. Ta fram bunken och stjälp upp degen på mjölat bord. Dela degen i 8 bitar med hjälp av en degskrapa. Degen ska inte knådas. Mjöla händerna och lägg degbitarna på en plåt med bakplåtspapper, vik eventuellt in kanterna under för att få en rund form. 

Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter, tills de fått fin färg. Låt svalna på galler under bakhandduk.

Spraya ev med lite vatten när du satt in plåten i ugnen för att få en krispigare yta på frallorna. 

Inga kommentarer: