måndag 8 mars 2021

Glutenfri limpa med brödkryddor



400 g vatten

25 g jäst

10 g fiberhusk

2 msk rapsolja

50 g mörk sirap

1 tsk salt

400 g Semper Grov Mix

1 tsk bakpulver

4 tsk brödkrydda (fänkål, anis, kummin)

Värm vattnet till 37 grader. Smula ner jästen i vattnet och rör om tills jästen löst sig. Vispa ner fiberhusken och låt det svälla några minuter. 

Blanda ner resten av ingredienserna i blandningen och arbeta degen med maskin eller med elvisp med degkrokar tills den är jämn, den ska vara kladdig och lös i konsistensen.

Smörj och bröa en avlång form (ca 2 liter). Klicka ut degen jämt i formen och släta till på toppen. Strö lite mjölmix ovanpå och låt jäsa under en bakduk i 50 minuter. 

Sätt ugnen på 200 grader. Grädda brödet i nedersta delen av ugnen i ca 45 min - 1 timma. Innertemperaturen ska bli 96 grader.

Ta ut brödet ur formen och låt det svalna på galler under en bakduk. 

Inga kommentarer: