400 g vatten
25 g jäst
10 g fiberhusk
2 msk rapsolja
50 g mörk sirap
1 tsk salt
400 g Semper Grov Mix
1 tsk bakpulver
4 tsk brödkrydda (fänkål, anis, kummin)
Värm vattnet till 37 grader. Smula ner jästen i vattnet och rör om tills jästen löst sig. Vispa ner fiberhusken och låt det svälla några minuter.
Blanda ner resten av ingredienserna i blandningen och arbeta degen med maskin eller med elvisp med degkrokar tills den är jämn, den ska vara kladdig och lös i konsistensen.
Smörj och bröa en avlång form (ca 2 liter). Klicka ut degen jämt i formen och släta till på toppen. Strö lite mjölmix ovanpå och låt jäsa under en bakduk i 50 minuter.
Sätt ugnen på 200 grader. Grädda brödet i nedersta delen av ugnen i ca 45 min - 1 timma. Innertemperaturen ska bli 96 grader.
Ta ut brödet ur formen och låt det svalna på galler under en bakduk.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar