måndag 8 mars 2021

Glutenfria Fröfrallor



 12-16 st

500 g kallt vatten

25 g jäst

40 g fiberhusk

100 g mörk sirap

250 g bovetemjöl

100 g fullkornsrismjöl (rismjöl går också bra)

1 tsk salt

40 g linfrön

50 g solrosfrön

solrosfrön till garnering

Smula jästen i vatten så att det löser sig. Vispa ner fiberhusken och låt svälla några minuter. Blanda ner resterande ingredienser och rör samman till en jämn, kladdig smet. Lägg en bakduk eller plastfolie över degbunken och låt jäsa i 2 timmar. 

Stjälp upp degen på bakbord, dela den i 12 delar om du vill ha lite större bullar eller 16 om du vill ha lite mindre. Forma degen till runda bullar utan att trycka ihop dem för mycket. Ta vatten på händerna så klibbar inte degen fast lika mycket. Doppa ovansidan av bullarna i solrosfrön och lägg dem på en plåt. Behövdes inget vatten för att forma dem så pensla med lite vatten innan de doppas i solrosfrön. Lätt på en bakplåtspappersklädd plåt och låt jäsa ytterligare 30 minuter. 

Sätt ugnen på 225 grader.

Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter. 

Inga kommentarer: