... kommer snart, inget kul att läsa recept utan att se några foton på resultatet! Men jag ska lägga upp det alldeles snart!
1 kommentar:
Anonym
sa...
Hej! Kul att du kommit igång med bloggen, du har ju så mycket att dela med dig av! Tack för alla fina recept hittills, blir toppen med lite bilder oxå! :) kram Chrissie
Välkommen till Julies baksida! Här samlar jag mina brödrecept men också ett och annat gott bakat.
Surdeg av råg
Dag 1 2 dl ljummet vatten 2½ dl ekologiskt rågmjöl 1 msk flytande honung
Dag 3 1 dl ljummet vatten 1 dl ekologiskt rågmjöl
Dag 4 1 dl ljummet vatten 1 dl ekologiskt rågmjöl
Dag 1: Vispa vatten, rågmjöl och honung till en slät smet i en glasburk. Täck över med lock och låt stå i rumstemperatur,gärna något varmare, tex ovanpå kylskåpet, i två dygn.
Dag 3: Tillsätt vatten och mjöl och vispa smeten slät igen. Täck över och låt stå i rumstemperatur i ett dygn.
Dag 4: Upprepa samma procedur som dag 3. Låt smeten stå i rumstemperatur ytterligare ett dygn. Den är sedan klar att använda.
Förvara din surdeg i kylskåpet när du inte använder den. Mata den genom att hälla i 1 dl ljummet vatten och 1 dl ekologiskt rågmjöl och vispa runt. Ställ varmt över natten och använd sedan den mängd du behöver, eller ställ in den i kylskåpet tills du ska använda den. Den behöver matas ungefär en gång i veckan och om du inte bakar med den, häll ut lite och fyll på så att den håller sig frisk och fräsch.
1 kommentar:
Hej! Kul att du kommit igång med bloggen, du har ju så mycket att dela med dig av! Tack för alla fina recept hittills, blir toppen med lite bilder oxå! :) kram Chrissie
Skicka en kommentar