Det här receptet har hängt med ända sen jag var au-pair i London 1992-1993 och det var en favorit hos min familj där!
2 st kakor
2½ dl havregryn
3 dl vetemjöl
1/4 tsk salt
2 tsk bakpulver
2 dl mjölk
50 g margarin eller smör
Sätt ugnen på 250 grader. Blanda ihop havregryn, mjöl, salt och bakpulver. Smula ner margarinet i blandningen, tillsätt mjölken och arbeta snabbt ihop till en deg.
Forma degen till två runda kakor och lägg dem på en smord plåt, skåra kakorna korsvis med en mjölad kniv.
Grädda mitt i ugnen 10-12 minuter.
2 st kakor
2½ dl havregryn
3 dl vetemjöl
1/4 tsk salt
2 tsk bakpulver
2 dl mjölk
50 g margarin eller smör
Sätt ugnen på 250 grader. Blanda ihop havregryn, mjöl, salt och bakpulver. Smula ner margarinet i blandningen, tillsätt mjölken och arbeta snabbt ihop till en deg.
Forma degen till två runda kakor och lägg dem på en smord plåt, skåra kakorna korsvis med en mjölad kniv.
Grädda mitt i ugnen 10-12 minuter.
1 kommentar:
Hej! Bakade dessa scones till frukost i söndags och det blev jättegott! Tack för idén, snabbt och smidigt och gott till helgfrukostarna, det kommer att bli många repriser hos oss. :) kram C
Skicka en kommentar