Dessa jättegoda tekakor blir lite "sega" eftersom de innehåller havre.
ca 20 st
4 dl havregryn
5 dl lättmjölk eller vassle
½ dl rapsolja
50 g jäst
2 msk socker
½ tsk salt
ca 10 dl vetemjöl
Låt havregrynen svälla i mjölken några timmar eller över natten.
Värm sedan till fingervarmt, 37 grader, i till exempel micron. Smula i jästen och tillsätt olja, salt och socker. Rör tills jästen löst sig. Tillsätt det mesta av mjölet och knåda degen smidig. Låt degen jäsa i ca 1 timma.
Knåda degen lätt och dela den sedan i ca 20 bitar. Kavla ut bitarna till 1 cm tjocka tekakor. Lägg på en smord plåt eller bakplåtspapper, nagga dem med en gaffel och låt jäsa ytterligare 40 minuter.
Grädda mitt i ugnen i 225 grader i cirka 10 minuter.
Låt svalna på galler under bakduk.
ca 20 st
4 dl havregryn
5 dl lättmjölk eller vassle
½ dl rapsolja
50 g jäst
2 msk socker
½ tsk salt
ca 10 dl vetemjöl
Låt havregrynen svälla i mjölken några timmar eller över natten.
Värm sedan till fingervarmt, 37 grader, i till exempel micron. Smula i jästen och tillsätt olja, salt och socker. Rör tills jästen löst sig. Tillsätt det mesta av mjölet och knåda degen smidig. Låt degen jäsa i ca 1 timma.
Knåda degen lätt och dela den sedan i ca 20 bitar. Kavla ut bitarna till 1 cm tjocka tekakor. Lägg på en smord plåt eller bakplåtspapper, nagga dem med en gaffel och låt jäsa ytterligare 40 minuter.
Grädda mitt i ugnen i 225 grader i cirka 10 minuter.
Låt svalna på galler under bakduk.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar