2 bröd
50 g jäst
5 dl vatten, 37 grader
2 tsk salt
½ dl olja
1 tsk brödkryddor (anis och fänkål, malda)
½ dl farinsocker
3 dl havregryn
1 dl solrosfrön
3 dl grovt rågmjöl
8-9 dl vetemjöl
1. Smula sönder jästen och lös upp den i det ljumna vattnet. Tillsätt salt, olja, brödkryddor, farinsocker, havregryn, solrosfrön, rågmjöl och det mesta av vetemjölet.
2. Arbeta degen smidig. Låt jäsa övertäckt i 45 min - 1 timma.
3. Dela degen i två delar och knåda lätt, forma sedan till två knubbiga bröd.
4. Täck över med bakduk och låt jäsa 40 minuter.
5. Grädda bröden i 200 grader i nedre delen av ugnen, ca 30 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar